Rss Feed


Jak udělat pampeliškové víno?

8. October, 2010 od Tarrant

Někteří z vás již jistě slyšeli o pampeliškovém víně, ale většina z vás ho ještě nezkusila a ani neví jak ho připravit, proto jsem přidávám návod jak si ho udělat doma. Předem, ale upozorňuji že ho nebudete mít zítra!

1. krok:

Natrhejte 1 litr pampeliškových květů i s kalíšky, spařte je v 2,5 litru vařicí vody a nechte 24 hodin stát. Potom pampelišky přeceďíte a květy vyhoďíte. Vodu z nich nalijte do 5 litrové lahve (nádoby která se dá uzavřít). Mezi tím si svařte 2 litry vody s 1,5kg cukru. Cukrovou vodu nechte vychladit, potom přilejte k pampeliškové vodě.

2. krok:

Na kolečka nakrajíme 2 oloupané a vypeckované citrony a 2 pomeranče bez jádra a bez kůry. Přidejte ještě 4dkg droždí a vše dejte do láhve s pampleiškovou vodou. Dobře zazátkujeme a uprostřed víčka uděláme otvor, kam vsuneme kvasnou rourku.

zaver:

Za 6 týdnů, až všechny pomeranče a citrony klesnou ke dnu, můžete víno stáčet do lahví. Ty pak alespoň půl roku nechte stát na chladném místě bez přímého slunečního světla (nejlépe sklep). čím je víno starší, tím je chutnější.

Share Button




Byl Vám tento článek užitečný? Zmiňte se prosím o něm na svém webu, na fóru nebo v diskuzi.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-udelat-pampeliskove-vino/ :)
Děkujeme

Přidejte komentář »

Zatím bez komentářů.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>