Rss Feed


Jak na závitky z rybi s omáčkou?

19. October, 2010 od Bobestom

Co budeme potřebovat?

-80g krevet

-8filetů z platýže (bez kůže)

-svazek lahůdkových cibulek

-1lžíce olivového oleje

-1lžíce citronové šťávy

-2lžíce másla

-125ml bílého vína

-1lžíce hladké mouky

-200ml smetany

-100g vinných hroznů

-2snítky kopru

-špetka šafránovýh blizen

-špetka cukru

-sůl a pepř

Postup:

Omyté a osušené filety platýže pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Lahůdkové cibulky tkaé omyjeme a očistíme a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm. Položíme je na filetky, stočí do rolády a spíchneme párátky. Do rozpáleného oleje na pánvi přidáme lžíci másla. Závitky opékáme asi 8minut ze všech stran. Do trošky bílého vína namočíme šafránové blizny. Na lžíci másla v kastrůlku osmahneme mouku, vmícháme do toho víno se šafránem, přelijeme smetanou a uvedeme do varu. Vše osolíme, opepříme, přisladíme špetkou cukru a povaříme asi 5minut. Omyté hrozny rozpůlíme a odstraníme semínka. Omyté a osušené krevety přidáme do omáčky a krátce prohřejeme.

Závitky na talíři ozdobíme koprem.

Share Button




Byl Vám tento článek užitečný? Zmiňte se prosím o něm na svém webu, na fóru nebo v diskuzi.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-na-zavitky-z-rybi-s-omackou/ :)
Děkujeme

Přidejte komentář »

Zatím bez komentářů.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>