Domácí víno může být dokončeno v šesti týdnech. Vytváření vlastního vína doma vyžaduje hodně úsilí, které vyústí v lahodné chuti. Pomocí různých složek a materiálů. Ať už děláš medovinu, hroznové víno nebo jiné směsi, domácí víno je chutné a zábavné dělat.
Veci, ktere budete potrebovat:
- 11 litrový džbánek s vzduchotěsným víčkem
- 60 cm utěrku nebo kus látky
- Cedník
- Mačkadlo brambor
- 3 litry skleněnou mísu
- balíček droždí
- 11 litrů vody
- 1.3 kg čerstvého ovoce
Postup
- Naplňte konvici 9.5 litry čisté, studené vody. Přidejte kvasnice.
- Roztáhněte utěrku nebo hadru, doprostřed vložte čerstvé ovoce na střed. Použijte hrozny, ostružiny, nebo jiné tmavé bobule dle vašeho výběru. Na internetu se můžete dozvědět o různých složkách, které můžete použít pro svoje domácí víno.
- Zabalite je a konce svažte. potom vložte do cedníku.
- Držte cendík přes skleněnou misku a mačkadlem na brambory rozmačkejte ovoce. Mačkejte dokud poteče šťáva přes sítko do misky. Vylijte šťávu do džbánu s vodou a kvasnicemi.
- Pytlýk s rozmačkaným ovocem pořádně zavažte, aby se ovoce nedostalo ven a vložte do džbánu s vodou, droždím a šťávou.
- Nádobu zabezpečte vzdutěsným víčkem a uložit je na chladném a suchém místě, jako je spíž, prádelna nebo sklepní komora. Aby mohla ležet šest týdnů. Otevřete láhev každé čtyři dny, a nechte otevřené na několik sekund. Toto vyloučí plyn, který se vytváří v průběhu procesu fermentace.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-si-vyrobit-vino-za-6-tydnu/ :)
Děkujeme
Leave a Reply