Rss Feed


Jak si vyrobit víno za 6 týdnů?

7. October, 2010 od strny

Domácí víno může být dokončeno v šesti týdnech. Vytváření vlastního vína doma vyžaduje hodně úsilí, které vyústí v lahodné chuti. Pomocí různých složek a materiálů. Ať už děláš medovinu, hroznové víno nebo jiné směsi, domácí víno je chutné a zábavné dělat.

Veci, ktere budete potrebovat:

  • 11 litrový džbánek s vzduchotěsným víčkem
  • 60 cm utěrku nebo kus látky
  • Cedník
  • Mačkadlo brambor
  • 3 litry skleněnou mísu
  • balíček droždí
  • 11 litrů vody
  • 1.3 kg čerstvého ovoce

Postup

  1. Naplňte konvici 9.5 litry čisté, studené vody. Přidejte kvasnice.
  2. Roztáhněte utěrku nebo hadru, doprostřed vložte čerstvé ovoce na střed. Použijte hrozny, ostružiny, nebo jiné tmavé bobule dle vašeho výběru. Na internetu se můžete dozvědět o různých složkách, které můžete použít pro svoje domácí víno.
  3. Zabalite je a konce svažte. potom vložte do cedníku.
  4. Držte cendík přes skleněnou misku a mačkadlem na brambory rozmačkejte ovoce. Mačkejte dokud poteče šťáva přes sítko do misky. Vylijte šťávu do džbánu s vodou a kvasnicemi.
  5. Pytlýk s rozmačkaným ovocem pořádně zavažte, aby se ovoce nedostalo ven a vložte do džbánu s  vodou, droždím a šťávou.
  6. Nádobu zabezpečte vzdutěsným víčkem a uložit je na chladném a suchém místě, jako je spíž, prádelna nebo sklepní komora. Aby mohla ležet šest týdnů. Otevřete láhev každé čtyři dny, a nechte otevřené na několik sekund. Toto vyloučí plyn, který se vytváří v průběhu procesu fermentace.

Share Button




Byl Vám tento článek užitečný? Zmiňte se prosím o něm na svém webu, na fóru nebo v diskuzi.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-si-vyrobit-vino-za-6-tydnu/ :)
Děkujeme

Přidejte komentář »

Zatím bez komentářů.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>