Rss Feed


Jak připravit rybu na vaření? Část druhá.

10. October, 2010 od pupajz

Priprava pstruha

Není vaše chyba pokud se kůže při vaření potrhá.To znamená,že je ryba čerstvá.(Jestliže se kůže netrhá,byla ryba nejspíš zmražená).Potrhání kůže však můžeme zabránit,když rybu dáme před vařením na alespoň dvě hodiny do ledničky.

Ryba roztata v mlece

Mraženou rybu nechte roztát v mléce.V něm zmizí pach a ryba bude mít jemnější chuť.

Ryba v alobalu

Aby se ryba připravovaná v alobalu na fólii nepřilepila,dbejte na to aby jeho lesklá strana byla uvnitř.V opačném případě by se teplo od jeho lesklé strany odráželo a pečení by trvalo mnohem déle.Aby se ryba na alobal nepřilepila,můžete ho potřít olejem.

Krupave rybi rizky

Rybí řízky budou krásně zlaté a křupavé,když do strouhánky přidáte trochu strouhaného parmazánu.

Vyrazna rybi chut

Příliš výraznou rybí chuť zmírníme tak,že rybu opláchneme v octové vodě a do vody na vaření přidáme trochu mléka.

Rybi kost v krku

Pokud jste spolkli rybí kost spolkněte pomalu (je to strašné,ale babiččiny recepty fungují)lžíci octu,ten by měl kost změkčit.Potom snězte kousek chleba,ten by měl kost zatlačit dál z jícnu a ta by už měla sklouznout sama.Pokud se vám to nepovedlo,tak další a jediná pomoc je návštěva lékaře,který kost vyjme.

Nadobi smrdi rybinou

Když nádobí silně smrdí rybinou,opláchněte ho ve studené vodě a pak otřete plátkem citronu nebo kávovým lógrem(sedlinou).Tak odstraníte rybí pach i z rukou.

Share Button




Byl Vám tento článek užitečný? Zmiňte se prosím o něm na svém webu, na fóru nebo v diskuzi.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-pripravit-rybu-na-vareni-cast-druha/ :)
Děkujeme

1 Komentář »

  1. [...] zde : http://howtodo.cz/jak-pripravit-rybu-na-vareni-cast-druha/ Filed under Jidlo, Zdravi free wordpress themes make money online Click here to cancel [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>