Co budeme potřebovat?
-400g noků
-2lžíce olivového oleje
-1cibuli
-2stroužky česneku
-1kg rajčat
-30g másla
-50g parmazánu, nebo eidamu
-špetka kajenského pepře
-sůl a pepř
Postup:
V osolené vodě uvaříme noky s několikama kapkami olivového oleje. Vodu slijeme, noky opláchneme studenou vodou, necháme okapat a udržujeme teplé. Oloupaný česnek s cibulí nadrobno posekáme. Na pánvi si rozpálíme olej, na kterém česnek a cibuli zesklovatíme. Rajčata nařízneme do křížku a spaříme vroucí vodou. Poté je schladíme studenou vodu, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme stopky. K cibuli přidáme na kostky pokrájenou dužinu rajčat, přidáme k cibuli, společně podusíme a okořeníme solí, pepřem a špetkou kajetánského pepře. Na druhé pánvi si rozpustíme máslo a přidáme noky, které osmahneme. Poté k nim přidáme podušená rajčata, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Adresa článku: http://howtodo.cz/jak-na-noky-z-brambor-s-rajcaty/ :)
Děkujeme
Leave a Reply